Luxe slagroomtaart

Op 2 juli kreeg ik de opdracht om een slagroomtaart te maken voor Ada die 65 jaar werd. Nog van harte gefeliciteerd! De opdracht was simpel maar toch gecompliceerd. Er moest wat tekst op komen te staan en het moest niet zo zoet zijn. Verder kreeg ik bijna alle vrijheid.

Hoe maak je een slagroomtaart die niet zo erg zoet is? Elke slagroomtaart is altijd (extreem) zoet. De oplossing was simpel: ik moest geen slagroom gebruiken als vulling. In plaats van slagroom en aardbeienjam als vulling te nemen, had ik een frisse aardbeien bavarois gemaakt met lekkere verse aardbeien. De frisheid van de aardbeien met een vleugje citroen zou (in gedachte) het zoete van de slagroom opheffen.

Ik wou de buitenkant zo veel als mogelijk laten lijken op een slagroomtaart, Dit betekend dat de cake (officieel: Moscovisch gebak) is afgesmeerd met een hoop slagroom en natuurlijk nougatine. De nougatine heb ik zelf gemaakt en na 3 dagen ruik je nog steeds de gebrande hazelnoten met karamel in de garage.

De taart is asymmetrisch opgebouwd zoals te zien is op de bijgevoegde foto’s. De tekst ‘ADA 65 JAAR’ is gemaakt met marsepein en de letters ‘Gefeliciteerd’ is geschreven met chocolade op een reep van marsepein. Van het teveel aan gesmolten chocolade had ik wat decoratie bladeren gemaakt en wat streepjes voor als finishing touch op de taart. En dat samen met de aardbeitjes zorgt het ervoor dat het geheel toch als een slagroomtaart eruit ziet. Alleen smaakt het niet als een slagroomtaart 🙂

Ik was zelf pas tevreden toen de taart werd opgehaald op zaterdag en de eerste complimentjes kwamen dat het er lekker uitzag. Toen ik zondag te horen kreeg dat het erg lekker was, was ik pas geheel tevreden.

Zondagmiddag kreeg ik nog de mail met een drie woorden: “Taart smaakte geweldig”. Toen was ik ’trots’ op mijn creatie.

Luxe slagroomtaart

Luxe slagroomtaart - topping

Luxe slagroomtaart - side view

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.